Son Dakika Haber ve Transferler ( 2023-2024 )

  • Dzeko ben Zeljeznicar veya Teplice'ye dönmek istiyorum demediği sürece, sözleşmesi bitince bile 1 sene 1 sene uzatılmalı İbrahimovic gibi. Forvette zar atılmaz. 39 unda bile 30 dakika girip iyi iş yapabilecek bir oyuncu kendi yedekliği kabullenirse. Bakmayın bazen sahada bitik göründüğünde. Bu kadar derine gelip top dağıtıp defansa da 70 metre depar atarsan 30 yaşında bile olsan böyle olursun sonunda. Dzeko şu an 38 değil 31-32 gibi bir görüntü veriyor kendisine çok iyi bakan harika bir profesyonel.

  • Mutluluğa uzun zamandır çok uzağım, bazen yazıyorum başka bir ülkeye yerleştim diye.

    Burada arkadaşlarımı, ailemi özlemeden gerçidiğim bir saniye bile yok maalesef alışma süresi benim için olduğundan da sancılı geçiyor.

    Sanırım depresyondayım ama bi' şekilde oyalanmaya çalışıyorum, Fenerbahçe maçları benim için tek terapi gibi bi' şey oldu.

    Sevdiklerinizin olmadığı bir dünyada gerçek mutluluk diye bi' şey yok bence, bunu çok net anladım.

    Ama eminim bugün dönsem yarın da fırsat kaçtı diye kendimi üzeceğim, insanoğlunu mutlu etmek mümkün değil.

    Rahmi Koç da değilim her gün bir yere gidip kafamı dağıtayım, geldiğimden beri evde çalışıyorum.

    İçimi dökmek istedim :)

  • Cengiz, Djiku ve King antrenmanın tamamında takımla beraber çalışmış. Bunların dönüşü çok önemli. İrfan veya Tadic yorulsa kenardan yerlerine girecek oyuncu yoktu son maçlarda.

  • Yalnız gerçekten 107 yıllık bir kulübün, Avrupa'daki eşleşmelerinde 30 kezden fazla ilk maçı kaybettiği eşleşmelerde, sadece 1 kere deplasman golüyle Göteborg'u eleyebilmiş olması rezil bir sonuç. Olympiakos karşısında bu şanssızlığı da kırmak gerek. Turu döndürmek bu kadar zor bir şey değil ya. İlk maçı 4-0 kaybedip dönen takımlar da var. Neden başaramamışız hiç, anlamak zor. Mahalle takımlarına bile karşı bu istatistik kırılamamış.

  • Neredesin, yaş kaç? Deli gibi uğraşıyorum gitmek için ama beceremedim:) Aynı korkularım da var, kolaylık dilerim

  • Komplo teorilerine hep mesafeli bakarım ve uzak dururum ama şu detaya takıldım:


    Alanya tff seçimi öne çekilsin diye imza atan kulüplerden değil. Bundan bir sonuç çıkar mı bilmiyorum

  • Yalnız gerçekten 107 yıllık bir kulübün, Avrupa'daki eşleşmelerinde 30 kezden fazla ilk maçı kaybettiği eşleşmelerde, sadece 1 kere deplasman golüyle Göteborg'u eleyebilmiş olması rezil bir sonuç. Olympiakos karşısında bu şanssızlığı da kırmak gerek. Turu döndürmek bu kadar zor bir şey değil ya. İlk maçı 4-0 kaybedip dönen takımlar da var. Neden başaramamışız hiç, anlamak zor. Mahalle takımlarına bile karşı bu istatistik kırılamamış.

    4-2 alıp kıracağız…


  • Sokakta bakılamayacağı kesin. Avrupa'nın her yerinde kaygı yaşamadan sokakta yürüyebiliyorum, kendi ülkem hariç. İzmir Buca, Göztepe Metro ve Maçka Parkı olmak üzere 3 kere saldırıya uğradım yerimde birisi olsa yaralanmıştı, Allah'tan ayakta kalarak savuşturabildim. Maalesef bu hayvanların ne yapacağını tamamen kestirmek imkansız. Göztepe çıkışı da bir köpekçi abi dedi ki, berem varmış benim de o yüzden küçükken onu döven birine benzetmiş olabilirmiş o da bereliyse falan da filan. Tamamen akıl yürütüyor. Ben köpeğin travmalarının cezasını çekmek zorunda mıyım korkuyla E-5'e atlasam ne olacaktı? Böyle yaşanan tonla olay var. Bu konuların bu kadar konuşulması bile saçma. Avrupa'yı geçtim gezip gördüğüm kadarıyla İran, Lübnan gibi ülkelerde bile sokakta böyle köpek görmüyorsun. Bir şekilde çözülmeli. Ertelendikçe konu itlafa doğru gidiyor açıkçası bu herkesi üzecek bir son ancak gelinen noktada başka çare kalmayacak gibi görünüyor.

    Hocam yillardir su sorunu gozardi edenlerde sikinti var. Tek cozum var kisirlastirmqk. Benim vijdanim bu hayvanlarin canina kast etmeye varmiyor. Dedigin gibi bakimevleri de buyuk utopya. Kisirlastiracaksin inatla ve surekli olarak kisirlastiracaksin. Kalabalik olduklarinda toplayip ayiracaksin . Oyle gozu donmus hayvansever degilim hatta sorunlu ve gercekten hasta olanlari uyutmaya da karsi degilim ama bu isin insani olarak para ve zaman harcamadan cozumu yok. Gozardi ederek sorunu cozulemeyecek duruma getiriyorlar.


    Bu ulkede oyle seylere para harca harcaniyor ki simdi suraya yorum olarak yazsam sikinti olur.

  • Dünyayı sadece kendine ait zannederek hüküm sahibi olduğunu bile isteye diğer canlılar üzerinde her türlü egoizmini tatmin eden insan, varoluşunun diğer canlılara bağlı olduğunun farkında olmadan kendini moden diye tanımlayan vahşi insan, yaşam hakkının diğer canlılarla eşit olduğunu kabul etmeden dunyadaki hiç bir vicdani problemi çözemez...


    Atı kirbaclayan adamı görüp ağlayan Nietzsche geldi aklıma...

  • Başka bir ülke ailesinden dışlanmış toplumdan dışlanmış (örn lgbti birey filan) olursan mutlu edebilir. Zaten ailen yok arkadaşın yok toplum da seni yargılıyor. O halde imkanın varsa gider avrupa amerika gelişmiş asya ülkelerinde yaşarsın. Belki o topluma da kendini ait hissedebilirsin gayet güzel ama benim gibi ailesi arkadaşı eşi dostu iyi kötü de bir kazancı olan yaşayan bir insan için yurtdışı imkansız. Yaşayamam. Bana defalarca almanyaya gel dedi akrabalarım orada yaşarsın diye ben de dedim ki niye ? Burada belli bir ekonomik durumum var ben neden gideyim Almanyaya. Evet buranın siyasi ekonomik ve bazı toplumsal delilikleri insanı yoruyor ama gidip orada 2 model üst arabaya daha ucuz bineceğim diye gidemem. Berlinde filan değilse gece 6 dan sonra çok sakinleşen insanların evine çekildiği biryer beni boğar. Burada ekonomik olarak sıkıntı çeken hakkettiği değeri görmeyen insanların gitmesine hiçbirşey demem normal insan gibi yaşamak isterler ama ben şanslıyım. İzmirde yaşıyorum Türkiye'nin daha az deli bir kenti. İnsanlar iyi. Tek özendiğim İngiltere de filan nüfusun yüzde 78 i müstakil evlerde yaşıyor daha geniş alana yayılmış düzenli bir imar var öyle yerlere sahip olamaması ülkenin. Binaların arasına sıkıştık.