Beiträge von fenerli_07

    Sorun şu ki, idare edebilecek kim getirilebilirdi ki? Mesela koskoca Jorge Jesus bile idare edemedi. Şu an getirebileceğimiz en yüksek seviye hocadır kendisi. Sizce idare edebildi mi? Kendi aldırmadığı hiçbir oyuncuya şans vermedi, Arda, Alioski, Emre Mor, Oosterwolde hatta Crespo. Bu oyuncuları aylarca kenarda unuttu, bir nevi kadro dışı bıraktı. Zajc sezon biter bitmez kaçtı, Arda arkasına bakmadan kaçtı, Crespo gitmek istiyor. Pelkas'ı son senesinde kiralattı şans bile vermedi. Bruma Portekiz'de bu kadar iş yaparken kendi aldırmasına rağmen ondan faydalanamadı. Berisha onun düşünmemesi sebebiyle 4m gibi komik bir fiyata sezon başı opsiyonla gönderildi. 10 numaraya Lincoln alıp sol bek yaptı, önüne sol bek alınmasına rağmen sadece onu oynatıp yüklenerek sakatlanmasına yol açtı. İsmail Yüksek'i bir ortaya çıkardı, sonra aylarca İsmail adını bile hatırlamadı. Elinde İrfancan varken Altay'a sakatlığına kadar gereksiz müsamaha gösterdi. Yaptırdığı leş transferleri söylemiyorum bile, sizce bu kadro iyi yönetildi diyebiliyor musunuz? Sadece iyi rotasyon yapıp oynatmak istediği oyuncuları hazır tuttu yoksa siz Türkiye'nin en büyük takımından 10 Haziran itibariyle oyuncuların kaçarcasına gittiğini gördünüz mü?


    İsmail de yönetemeyecek demek istediğim bu. Bugün gelişine çok sevindiğimiz bazı oyuncuların Ekim'de gitmesini isticez. Belki Tadic'ten kurtulmanın yollarını düşünücez. Belki Zaha Aralık'ta kadro dışı kalacak. Bunlar olabiliyor bir takımda. İsmail'de de olacak. Önemli olan bu gibi durumların bütün takımı yönetememeye dönüşüp dönüşmeyeceği (Lorant-Ortega,Ceyhun olayı gibi). Önemli olan kalan sağlarla şampiyonluğun gelip gelmeyeceği. Yani tamamen şirazenin kayıp kaymayacağı. İsmail son gelişinde bu şirazeyi tamamen kaydırmayacağını, gerekirse 1-2 oyuncu feda edip yola devam edebileceğini bana kalırsa gösterdi. Yoksa 1-2 münferit olay illa ki sezon içinde olacaktır.

    Jesus konusunda eleştirilerin haklı taraflar olsa da eleştirmek için eleştiri tarafları da görüyorum. Lincoln'u sol bek oynatmakla sakatlanması arasından bağı pek kuramadım, bence sol bekte gayet verimli oldu. Oostorwolde oynadığı her maç sırıttı, Emre Mor'a bence yeterince şans verdi. Arda ve Zajc konusunda eleştiriler çok haklı. Pelkas, Alioski, Berisha eleştirileri anlamsız, sezon başı Berisha çöp ilan edilmişti bile şimdi mi değerli oldu? Bruma transferi yanlıştı, yabancı kontenjanından dolayı listeye koyamadık, elimizde patlaması bekleniyordu. Portekiz'de başarılı oldu ve bonservis kazandığı için Jesus'u eleştirmeyi anlamadım.


    İsmail geçen gelişi hiçbir şey göstermedi, baskının olmadığı, tek kulvarda reaksiyon sonucu suni 15 maçlık bir periyot oldu. Sezon başı takım kurmak, plan oluşturmak, B planı kurmak, baskıyı yönetmek, düşüşleri idare etmek, oyuncuları hazır tutmak ve memnun etmek hocalık meziyeti isteyen işler, bunların hepsi İsmail'in kariyerinden daha önce hiç yapmadığı şeyler, bunları şimdi yapacağına dair elde hiçbir veri yok.


    Dünyada Jesus ve İsmail dışında da hocalar var, kariyerli hoca şampiyon olamadı diye tam zıttı kariyerinde hiçbir başarısı olmayan bir teknik adama gitmek zorunda değilsin.

    Antrenörlerin belirli özellikleri sahip olması beklenir, kimi çok iyi taktisyendir, kim çok esnek/pragmatisttir, kimi çok iyi iletişimcidir, kimi çok iyi idarecidir, kimi çok iyi liderdir, kimi oyuncuların çok saygın duyduğu figürdür vs.


    İsmail bunların neredeyse hepsinde TR standartlarının bile altındayken başarılı olacağını düşünenleri gerçekten anlamakta zorlanıyorum. İkinci gelişinde sezon bitmiş, baskı sıfırken, tek kulvarda son 15 maç 11 istikrarıyla ve hoca değişikliği reaksiyonuyla oluşan tamamen suni seriyi başarılı bir yol gibi sunuluyor. O kadrodan neredeyse hiçbir oyuncu kalmamışken, çok daha idare edilmesi zor oyuncularla, üç kulvarda, baskının çok yoğun olacağı bir sezonda İsmail tercihi bile bile ladesten başka bir şey değil kısacası.


    Umalım ki Ali Koç önceki dönemlerde yaptığı hatayı yapıp ısrar etmesin ve İsmail sonrası için plan yapsın da sezon için hala şansımız kalsın. Bir diğer korkum şu an öve öve bitirilemeyen oyuncuların yarın hoca yüzünden çöp ilan edilme ihtimali ve oyuncuların daha önce defalarca örneğini gördüğümüz gibi mevcut düzeni görüp salması.

    Okanin şansı gs lobisi hala anlayamadiniz mi bunu ? Basaksehirdeykende gs lobisi, akhisardaykende. Söyle adamlari övüp durmayın burda rica ediyorum.

    Bir sürü Gs'li hoca var, onlar niye bu lobiden faydalanmıyor, kaldı ki Okan Gs'den iyi ayrılmamış bir adam, hayır işi için mi bu lobi yardım ediyor? Gs lobisiyle yarı finalde Gs'yi ve finalde bizi yenip kupa aldı? Başakşehir'de karşısında Trabzon lobisi yok muydu? Lig bahsettiğiniz gibi birileri tarafından kukla vari oynatılıyorsa ve düzen böyle işliyorsa transfer yapmak, futbol konuşmak anlamsız. İsmail 10 tane Okan eder derken somut bir argümanınız yok kısacası, ben de öyle tahmin etmiştim zaten.

    Ne okanmis cidden. Tamam Okan en iyi td. Okan da Okan bikmadiniz cidden sanarsin guardiola. Gorecez bu sene okani bak iyimiymis, yoksa hakemle falan mı şampiyon olmuşlar.

    Hala anlamıyor musunuz? Mesele Okan mı yoksa İsmail mi?

    Hakemle şampiyon olmuşlarsa Jesus'a niye sövülüyor o zaman, adam hakemlere rağmen puan ortalaması gayet iyiydi, başarılı olmuş öyleyse.

    Çok da büyütmeyin ligi. Hamza, Avcı, Okan (Başakşehir dönemi) filan şampiyon oldu. Kadron iyiyse hocan da toksik bir bunak değilse başarı gelir.

    Ali Koç'un çevresindeler de onu böyle kandırdı muhtemelen, bu sezon da hoca önemli değil kadro önemli miti çökecek anlaşılan.


    Ayrıca Hamza sezon ortası gelmişti, bir hava yakaladılar ve bizim hoca İsmail'di, ondan olabilir mi?


    Okan TR standartlarında gayet iyi hoca, Akhisar'da kupa aldı, Rize'de düşen takımı Avrupa potasına sokacaktı neredeyse. Başakşehir'de Avcı sonrası yenilenen takımla şampiyon olmak büyük başarıydı, keza bu sene standart bir hoca o kadroyu yönetemezdi.

    O degilde biz bu oyunculari nasil aldik simdi?

    Benim bildigim kimse Ismail`i takmiyordu X/ Senol Günes, Okan Buruk gibi A-Kalite hocalar varken nasil oldu da bu oyuncular bize geldi :/

    Şenol ve Okan İsmail yanında bayağı A kalite yalnız, ikisi de gittiği her takımda neredeyse başarılı oldu.

    62 yaşında İsmail'in kariyerinde başarı denebilecek tek şey Ankaragücü'nü lige çıkarmak, başka hiçbir başarısı yok. Oyuncular da İsmail'e gelmiyor, Fenerbahçe'ye geliyor, parasını verirsen, iddialı kadro kurarsan niye gelmesin.

    İsmail Kartal'ın sezonu tamamlama ihtimali bence kalmadı gibi artık, bu kadroyu yönetmesi büyük sürpriz olur. Sezonun kaderini hoca değişikliğinin ne zaman olacağı ve yeni TD belirler.


    Zaha olursa muhtemelen Şimanski sezonun bir bölümünde rotasyon oyuncusuna döner. Tadic, Dzeko, Zaha üstüne ikinci forvet olduğu söylenen Şimanski'yle geriye dönüşler ciddi problem olur. Hücum oyuncusu sayısı artınca otomatik olarak daha iyi hücum takımına dönmüyorsun.


    Gs Kayseri deplasmanında oyun olarak hezimete uğradıktan sonra Mata tamamen rotasyon dışına çıkıp Rashica'nın 11 gelişiyle çıkışa geçmişti.

    Tadic çok iyi transfer, son 5 senede zayıf liglerde dahi 75+ gol 75+ asist yapan dünyada çok oyuncu yoktur. Bence fark yaratmama ihtimali çok düşük.


    Simanski daha çok ikinci forvet tarzı bir oyuncu diyorlar, öyleyse Tadic, Simanski, Dzeko varken Zaha'dan ziyade Rashica tarzı fizikli, savunma ve ortasahaya yardım eden bir profil çok daha doğru olur, isimden ziyade yetenekli ve aynı zamanda dengeli bir takım kurmak daha önemli. Genelin aksine hoca probleminin bu transferlerle çok daha fazla sorun olacağını düşünüyorum, bu seviyedeki oyuncuları idare etmek çok daha zor iş.

    Güya İsmail Kartal gelirse para harcatmazdı, hem maaş hem bonservis olarak son yılların en çok para harcanan dönemlerinden biri olacak ve bu oyuncuları Fenerbahçe hariç 1. ligde herhangi bir takımda sezon boyu çalışmamış (Aziz Yıldırım inadı olmasa o da olmazdı) bir hocaya teslim ediyoruz. Bu çapsızlık şaka mı?

    25+ ve fark yaratmayacak oyuncuya €8-10M verecek bir lükse sahip değiliz. Becao hiç fark yaratacak bir oyuncu izlenimi vermedi bana, kaldı ki stoper sonuçta ne kadar fark yaratabilir? Bonservisle gelen para hiç olmaya doğru gidiyor yine.

    Tamam gerek kalmadı. Çözdüm tabloyu. Sağolasın üstadım.


    Bir de Almanya'nın da korkunç bir bürokrasi ülkesi olduğunu işitmiştim. Doğru mudur üstadım ?

    Türkiye'dekini aratmayan bir bürokrasi silsilesi olduğunu anlatmıştı.

    Bildiğim bir konu değil açıkçası, memur sayılarını daha önce biraz araştırmıştım Almanya oradan aklımda kalmış. Fransa bildiğim kadarıyla nüfusa oranla bakarsak Almanya'nın da epey önündeydi.

    Bu tablo tam olarak ne anlatıyor ?

    Bunun Türkiye'de ki ile bir karşılaştırması var mı ?

    Memur sayısı ve nerede görev aldıklarını anlatıyor, çoğunluğu eyalet ve belediyeler de olmak üzere 5.2 milyon kamu çalışanı var. Türkiye'de de resmi verilere göre 5 milyon civarında memur var.

    Bir istatistik vardı yanlış hatırlamıyorsam, Almanya'da yüzbin kişiye bir memur düşerken, Türkiye'de 2500 kişiye bir memur düşüyormuş. Ne kadar doğru bilmiyorum ama okumuştum bir yerlerde böyle bir şey.

    Doğru değil, iki ülkenin nüfusu da memur sayıları da neredeyse aynı. Tabii orada çalışan nüfusa göre çok daha az, Türkiye'de istihdam oranı genel olarak aşırı düşük.


    https://www.destatis.de/EN/The…-employment-contract.html