Beiträge von Mec

    Aynı şekilde düşünüyorum, 1 sezonluk üstelik başımızdaki belanın kulübe kendinden sonra da maddi manevi musallat edemeyeceği, üstelik yine işin içine etmeye kalkarsa gerekirse medyanın önünde rezil kepaze edebilecek müdanası olmayan tek opsiyon gibi, camiasızlığı vs mustafa denizli’ye benzetiyorum bir yönüyle de. Önümüzde o kadar çok ölüm seçeneği var ki en ideal sıtma sergen gibi.

    cQg6l8.jpg

    2019'da yazmışım bunu, son dönemde o kadar sıcak değilim o geri pas olayını falan izledikçe soğuyorum. Taraftar ile sevgi bağı kurulamazsa başarı zor gerçekten organ nakli gibi bu iş.

    Oyun ve mental rahatlatma açısından bizim ''evlat''lardan fersah fersah önde olduğu açık, zeka olarak da önde.

    Oynanan oyunun fazla efor gerektirmesi nedeniyle oluşan sakatlıklar ama zaten büyük ölçüde. Bizim kadro son yıllarda hiç bu kadar geniş olmamıştı desek abartmış olmayız herhalde? İsmail Kartal bıraktıktan sonra bu kadro 3 veya 4 transferle şampiyon olur diyordu herkes, Jesus geldi 10 küsur tane transfer yaptı. Lige ayrı Avrupaya ayrı 11'ler çıkarıyordu ve iki kulvarda da oyuncular değişmesine rağmen aynı oyunu oynayabiliyorduk. Sonra derbilerin kaybı, sakatlıklar derken gitgide geriledik ve o önde baskılı hücum futbolunu da terk ettik.


    Benim demek istediğim, Zaha'ya Moura'ya Pepe'ye filan öyle sürekli önde baskı yaptıramazsın. Bu adamlar yeteneğini konuşturur ve kilidi açar. Yok, ben bu tarz adam almayacağım da Arjantin'den Brezilya'dan Balkanlardan misal Rashica - Visca tarzı adamlar bulup geleceğim dersen JJ tarzı eforlu oyuna ikna edebilirsin. O anlamda transfer politikasının ne yönde ilerleyeceği önemli bu sorunun cevabını doğru şekilde verebilmek adına.

    İsmail ZTK'dan ve Avrupa'dan hemen elendi, kalan kadro da ligdeki rahvan oyunlara yetti. O kadro 2 3 takviye ile Avrupa lig ve kupayı o seviyede asla götüremezdi.

    Demek istediğim Oyuncu adedi okey ama kalanların kalitesi soru işareti. Attila, Samet, Serdar 2x, MHY, hatta İrfan kahveci, hatta Altay, Osai bile. Gustavo.. Arao dışında sağlam DMC yoktu.

    Planlamada hatalar vardı zaten başta kaybettik o yüzden.

    Bana kalsa 23 yaş oyuncu istemem. Fakat kadro planlamasında bir kaç tane çok sağlam kaliteli veteran oyuncuya da ihtiyaç var. Dzeko da bunların en kalitelilerinden birisi.

    Eğer topu onunla sık buluşturabilirsek adam bir şekilde çok kaliteli goller atar eminim.

    Lille modeli gibi, mesela adamlar kaç yaşındaki Burak Yılmaz'ı aldılar ve etrafına genç dinamik adamları koydular şampiyon oldular.

    O gençler bizde de var Arda, Ferdi, İsmail. Yetmez tabii daha çok eksik giderilmeli.

    Normalde ilki ama kurulacak kadroya göre cevap değişebilir. Bireysel yetenekler yeterince kilit açabilecek meziyettelerse ülke klasiği 4-2-3-1 takılmak daha iyi olur mesela. Dünya Kupası öncesindeki JJ tarzını izlemesi müthiş zevkli, ama uzun vadede uygulanabilirliği yok, onu görmüş olduk bilindiği üzere.

    Uygulanabilirliği kısmına pek katılmıyorum.

    Peres gitti direğe çarptı takımın %30'u falandı tek başına, sonra Lincoln ve Bats gitti ki bu iki adam da çok kritikti. Lincoln takıma teknik ve yaratıcılık katıyordu, sakinlik katıyordu.

    Kadro biraz daha iyi planlansaydı oyuncu kalitesi ve derinlik açısından çok daha verimli sonuçlar alırdık bu da yeterdi bence.

    adam 1 aydır TD seçememiş, seçse de ilerleyememiş inanılmaz di mi :D 5 sezon geçti herifin hareketler hala aynı.

    JJ açıklamasa bile, insan sezon içinde bu adam giderse naparız diye çalışmaz mı ? Çoktan belirli bir oyun planı, oyuncu profilleri üzerine gidilmez mi?

    Adam eşşeğin bacağı gibi video hazırlamış, zippo bir parça seçmiş hala işinin başında mı olacak? taklit etmeye çalıştığınız şeyin berbat bir kopyasını yapmaya utanmıyor musunuz?


    Haydarpaşa garına kanat geçirmek hangi süper zekanın fikri çok merak ettim ne alaka abi ne alaka saf mısınız böyle her yanından vasatlık cringe haller akan bir oluşumdan hiç bir şey olmaz kusura bakmayın.