Ayın Üyesi ile Röportaj - Eylül 2019 - Eastwood

  • Herkese merhaba,


    Gerçekleştirdiğimiz son kurul toplantısında Eastwood'u oybirliği ile Eylül Ayının Üyesi olarak belirledik. Kendisine forumun en aktif üyelerinden olduğu ve özenli üslubu için buradan da teşekkürlerimizi iletiyoruz. Lafı fazla uzatmadan kendisi ile yaptığımız röportaja geçelim. İyi okumalar!



    Öncelikle ForumFB ailesi olarak sizi tebrik ederiz, bize biraz kendinizden bahseder misiniz?


    Merhabalar. Öncelikle ayın üyesi seçtiğiniz için teşekkür edip başlayayım..Açıkçası beklemiyordum ve bu ay bana mazhar olması nedeniyle güzel bir sürpiz oldu diyelim..

    Adım Orhan. İstanbul’da yaşıyorum.10 yıldır devlet memuru olarak kamuda görev yapmaktayım.. Aslında inşaat üzerine okudum ve o alanda ilerlemek istiyordum ama şartlar bazen insanı bir yerden alıp başka bir yere bırakıyor.Atamam yapıldıktan sonra o bir hayal olarak kaldı.

    Boş zamanlarımı genelde bağlamam ile geçirmeyi severim.Türk Halk Müziğine aşığım.Yaşar Kemal okumaya başladıktan sonra özellikle Anadolu’nun çeşitli bölgelerinde yaşanan hikayeleri bu dille anlatan her yazarı okumaya başladım.En sevdiğim yazardır.Onun sayesinde çok geniş bir kitaplık sahibi oldum..



    ForumFB ile nasıl ve ne zaman tanıştınız?


    Daha önceden başka bir forumdan zaten birbirimizi biliyorduk. Orada yaşanan son sıkıntılar sonrası toplu bir kıyım olunca ve üyeler ihraç edilince itiraz edenlerden oldum. Fakat keyfiyet öyle bir hale gelmişti ki kimse dinlenmedi. Sonradan ayrılan arkadaşların burayı kurduğunu öğrendim ve böylece tanışmış oldum. Sanırım ilk gelen çekirdek kadronun içinde sayılabilirim.

    Muhakkak takip etmeye çalışırım forumu. Hatta sosyal medya dahil en çok zaman geçirdiğim yer burasıdır. Fenerbahçe ile ilgili her olayı buradan takip ediyorum..Haber siteleri ve gazeteleri tamamen bıraktım. Fenerbahçe hayatımda etkili olduğu için açıkçası iyi oldu benim açımdan.



    Nickiniz ne anlama gelmekte ve bu tercihinizin bir sebebi var mı?


    Çocukken babamla pazar günleri bol bol yayınlanan Western filmlerini izlerdik. Sonra bende kaldı. Hem denk geldiğim zaman kaçırmıyorum hem de Clint Eastwood hayranı oldum. Malum Western deyince akla ilk gelen isimlerden. Çocukluğumu ve o güzel günleri hatırlattığı için çok severek kullanıyorum.



    Geçen hafta Myth başka bir ülkede ikamet ettiği için desteklediği başka bir spor kulübü var mı diye sormuştuk. Sizin Fenerbahçe harici desteklediğiniz bir spor kulübü var mı?


    Renklerinden dolayı Boca Juniors’ a her zaman sempati duyup desteklemişimdir. Bir de epey zor zamanlar geçirdi ama Parma .Özellikle Asprilla’lı- Buffon’lu kadrosu efsaneydi bir zamanlar.



    Yavaş yavaş Fenerbahçe ile ilgili sorulara geçelim isterseniz. Nasıl Fenerbahçeli oldunuz?


    Babam ve dayım sayesinde. Her ailenin bir tane idolü vardır. Çocukken haftasonu için dayımlara gitmiştim. Odasının kapısını komple Fenerbahçe renkleriyle kaplatmıştı. Zaten annemin ailesinin en ciks ve tek okumuş ismiydi. Babam ve onun Fenerbahçe taraftarları olması beni epey etkilemişti ve o sayede Fenerbahçe taraftarı oldum.



    İlk gittiğiniz maçı hatırlıyor musunuz?


    İlk gittiğim maç 1-0 geriye düşüp sonrasında 7-1 kazandığımız Elazığspor mücadelesiydi. Sanırsam 2003 senesinde.



    Unutamadığınız bir gol var mı?


    İki gol var. Bir tanesi Sakaryaspor ile oynuyoruz ,dakika artık 90+2 korner kullanıyoruz ve maç 0-0 biterse bizim için büyük bir kayıp olacak. Radyo elimde bir yandan şampiyonluk gidiyor diye korkuyorum. Neyse o kazanılan kornere Luciano vurdu ve golü attık.Öyle bağırmışım ki alt kattan komşu gelip şikayet etti. Çok sevinmiştim o gole.

    İkincisi de meşhur Gaziantep maçı, resmen soğuk suyun altında işkence görmüş gibi bir psikolojiyi yaşadım maç içinde.Allah’ım Rapaiç o aşırtma vuruşu gol yaptığı gibi ben kendimi evden bir atmışım ..Dayımlara koşuyorum çocukları da Fenerbahçeli ama o 10 dakikalık yolu öyle koştum ki kuş olup uçtum sanki. O derece tesiri oldu ki o golün bende. Şimdi gülüyorum ve şaşırıyorum nasıl öyle hızlı gittim diye.



    Derbi maçlarından unutamadığınız bir gol var mı?


    Maç değil gol olarak sorduğunuz için kesinlikle Rapaiç’in golü. Galatasaray maçında kornerden süzüle süzüle gelen topa Rapa öyle bir Allah ne verdiyse vurdu ki , kahvede maçı izleyen herkes ağlardan çıkana kadar gol olduğunu anlamadı.

    Ben halen nasıl öyle bir vuruş yaptı çözmüş değilim. Bazen bizimkilerden biri yine kornerden süzüle süzüle gelen topa Rapaiç gibi vurabilir mi diye hayal ederim..Ama nerede şimdiye kadar çıkmadı öylesi.



    Fenerbahçe'de görev yapmış veya halen aktif olan, en sevdiğiniz 3 isim istesek kimleri sayardınız?


    Alex De Souza’yı en başa yazarım galiba.O bir neslin Fenerbahçe taraftarı olmasında büyük pay sahibiydi..Tabii ki herşeyini bize veren Lefter. Hayatını okuduğum zaman benim için milli formayı giymiş en büyük yerli oyuncudur.Üçüncü olarak da Selçuk Yula. İsmimi az daha Selçuk bile koyuyorlarmış onun yüzünden.. İkisi artık aramızda değil onlara rahmet, kaptana da sağlık sıhhat diliyorum.

    Bunların dışında bende izninizle yedek bir üçlü daha vermek isterim. Can Bartu - Obradoviç ve Rıdvan Dilmen.



    Dünya gözü ile Fenerbahçe formasıyla göreyim dediğiniz bir sporcu var mı?


    Şu an belki imkansız ama Talisca bizde oynasın isterdim. Allah’tan kiralık gelmişti ve almadı Beşiktaş. Ben oyun içinde zaman zaman kayboluyor olsa da iş bitiriciliği ve istatistikleri ile tam bu ligin oyuncusu olduğunu düşünüyorum.Eğer 10 yıl ligde kalmış olsa kesinlikle iyi hatırlanan bir yabancı oyuncudan fazlası olurdu.

    Bir de Nicolas Anelka için gerçekten inanılmaz bir transferdi derim. O yaşta o kariyerde öyle klas bir adamı nasıl getirmişiz ,ne büyük iş yapmışız..Ben bize gelmeden önce de hep imrenerek izlerdim. Ne mutlu ki formamızı giydi. Ne verdi ne vermedi olayından öte lige gelmiş benim için en hayret edilmesi gereken transferdir.



    Bu sezon için futbol takımımızın gerçekleştirmiş olduğu transferler ve izlediğimiz transfer politikası hakkında ne düşünüyorsunuz?


    Oranlama yaparsak yüzde seksen iyi geçti diyebilirim. En azından geçen yıl olduğu gibi bu takıma 11 transfer lazım demeyiz yıl sonunda. Keşke herkesin bildiği eksik yerlerde dolmuş olsaydı ve tamamen kusursuz çıksaydık ama şartlar belliydi .. Başımızda geçmişten gelen bir ffp belası vardı.. Eljif için tarihi bir satış yapıldı fakat her yere transfer lazım olduğu için ucu ucuna geldi transfer işi.

    Özellikle Vedat konusunda neredeyse kendi taraftarlarıyla karşı karşıya gelmesine rağmen ısrar eden Ersun hocaya ve bu transferi tamamen kişisel çabalarıyla bitiren başkana ayrı bir teşekkür ediyorum. Kaçan balık çok büyük olabilirmiş..Gençlerden Altay ve Ozan Tufan da sağlam şekilde ilerliyor.Temeli atılan ve üzerine koyula koyula gidilecek bir kadro oluşturuldu bence.



    Sizce Ersun Yanal doğru tercih miydi? Sezon başında yetki sizde olsaydı farklı bir hoca tercihiniz olur muydu?


    Herkes hatırlar biz geçen sene başkan değişimi yaşadıktan sonra müthiş bir ivmeyle ilerledik.Hepimiz artık kötü günlerin bittiğini ve şampiyon olunacağını düşünüyorduk.Sezon başladıktan sonra bu umutlar maalesef tam tersi yöne döndü. Bize gelip şampiyon olacaksınız dediğimiz bütün oyuncular ligin ortası geldiğinde alt sıralarda debelenen bir takımın oyuncusu olarak buldular kendilerini. Ne yapsak fayda etmiyor ,rakip takım teknik direktörleri Kadıköy’de net skorlar alıp alkışlanıyordu. Adeta psikolojik bir yıkım yaşanıyordu. Küme düşme muhabbetleri yapılıyor dost ağlıyor düşman gülüyordu. Önce filmi bu şekilde çekelim.

    Bu şartlarda getirilebilecek en iyi adayı alıp getirdik. Tribünler ile arası iyi, tek sezon çalışmış ve şampiyon olmuş Fenerbahçe ile kimyası tutmuş bir isimdi Ersun Yanal. Bazen arkadaşlar neden adı bağırılıyor ki, ne yapmış ki yazıyorlar. Fenerbahçeli Aykut kocaman, Beşiktaşlı Rıza Çalımbay ,Trabzon’lu Ünal hatta ilk geldiğinde Galatasaraylı fatih. Bunlar camiaların çocukları. Bunların buraya gelmesi daha kolaydır. Kendileri zaten borçlarını ödemek için mutlu geliyorlar. Fakat Ersun Yanal buraya tırnakları ile kazıya kazıya gelmiş bir isimdir. Anadolu’dan çıkıp Fenerbahçe teknik direktörlüğü yapan ve şampiyon yapmış ikinci bir isim hatırlamıyorum yerli isimlerde. Fenerbahçe taraftarları bence o emeği alkışlayıp o emeği sahipleniyorlar. Ersun hoca zaten topu topu 1,5 yıldır burada. 1 senesi şampiyon ikinci yarım senesi de anlattığım gibi kötü durumda geldi. 6. sırada bitirdik. Bu sezon şampiyon olamazsa zaten gider merak etmeyelim ama bu kadar vurun abalıya yakışmaz bize. Zaten karakter olarak sadece futbol konuşan birisi. Eski başkanımız bin tane laf saydı bir kere konuşmadı. Televizyon ve gazetede lobicilik yapmamış. Son maç bakın çok övülen rakibimizin teknik direktörü kendi takımı aleyhine hata yapmamasına rağmen, bu hakem perşembe maç yönetti neden verdiler ki bu maçadan, oyunculara giydirmeye herşeyi konuştu. Bizim net bir penaltımız olduğu halde bunları konuşmak anlamsız bulduğunu atacaksın diyen bizim teknik direktör. Maalesef bunlar suç sayılıyor ülkede. Birilerini suçlamayıp sorumluluk almak kötü gibi sunuluyor. Ben alınacak en doğru kararı aldığımızı ve doğru isimle yola çıktığımızı düşünüyorum. Hoca ile inşallah şampiyonluk yeniden gelecek.



    Çoğumuz ligin iyi top oynayan takımlarından biri olduğumuzu düşünüyor, fakat istediğimiz sonuçları tam olarak alabilmiş değiliz. Mevcut puan tablosunun sebebi sizce nedir?


    Bazı konularda mutabık olmak zorunda Fenerbahçe taraftarları. Tamam biz son maç istenilen noktada değildik. Lakin garip şekilde bir çuval açıldı ve Fenerbahçe de diğerleri ile aynı çuvala koyuluyor. Benim buna katılmam mümkün değil.Biz son maç dışında iyi gidiyorduk ve iyi oynuyorduk. Antalya maçı kaybı büyük bir kayıptır buna katılırım ama evvel ki 6 hafta için yapılan ne oynadılar ki algılarına katılmıyorum.

    Ligde artık belirli bir haftaya geldik. Artık hangi takım nedir ne değildir ölçülebilir. Biz kağıt üzerinde zorlu bir virajdan çıkmış görünüyoruz. Ama asla rehavet içine girmemek lazım. Yoksa Cuma günü yaşanan sıkıntılar yaşanıyor. Bundan sonrası için kağıt üzerinin sahaya da yansıyacağını düşünüyor ve umut ediyorum. Ben bizim ülkede var olan her işin en iyisini ben bilirim ,benim dediklerimi yapsalar şimdi uçmuştuk olayına katılmıyorum. Ersun hocanın az zamanda çok işler başardığını düşünüyorum. Bir takımı tamamen dipten alıp ertesi sene şampiyonluk için en iddialı hale getirmenin sanıldığı kadar kolay olmadığını sanıyorum. Fenerbahçe genleriyle oynanmadan önce baskı kuran ,rakibi boğan ve oyun olarak baskı altına alan bir takımdı. Bu oyun ne yazık ki doğru değil denilerek terkedildi ve uzun yıllar öyle gidildi. Oyun üstünlüğü maç maç bakılırsa bu sene tekrardan kuruldu. Skor da geldikçe mutluluk Fenerbahçe’de olmaktır sözü gerçek olacaktır. Ben Fenerbahçe ile ülkemiz arasında kurulan kazan- kazan ilişkisine her zaman inanırım.Fenerbahçe iyiyse Türkiye iyidir. Kötüyse ülkede de işler kötü gidiyordur.

    İstanbulspor’un 3-0 kazandığı ve şampiyon olduğumuz, Konyaspor’un 2-0 dan gelip 3-2 kazandığı ve şampiyon olduğumuz sezonlar gibi Cuma günü oynanan maçın da bir kaza olduğunu düşünüyorum. Takıma ve hocaya güveniyorum. Yalnız Allah aşkına hocam şu geriye bir çözüm bul diyorum.



    Jailson'un stoper'de oynatılması hakkında ne düşünüyorsunuz?


    Maalesef şu an orada sıkıntı yaşanıyor. Jailson ileride iyi oynayıp tutacak olsa bile bugün itibariyle yaptığı hatalar yüzünden yeterince puan kaybı yaşandı. Devam edilirse ters tepip tepki almasına da yol açabilir durum.

    O bölgede bence doğru davranamadık. Zanka -Rami yerine keşke bir tane ama net bir isim almış olsaydık. Tabii biz buradan klavyeden yazıyoruz ,şartları bilmek önemli.

    Ama elimizde iyi ve net bir oyuncu olsa yanına Jailson - Gustavo - Serdar gibi ikinci bir isimle farklı tandem çıkarabilirdik.

    Hocanın bu aşamada oynatmaması gerektiğini düşünüyorum Jaja’yı orada. Yanında ki isimle uyuşma olmadı. Yukarıda sorduğunuz puan tablosunun en büyük nedeni bu bölgede yaşanan bireysel hatalar.



    Sizce Luiz Gustavo transferi gerekli miydi?


    Ben takıma kalite katacak her oyuncuya gerekli derim. Gustavo da şüphesiz ki kaliteli bir oyuncu. Şu var adı çok geçtiği için yazıyorum Kolarov mu yoksa Gustavo mu deseler , yahut çok iyi bir stoper bulup bu mu yoksa Gustavo mu deseler bizim takımın ihtiyacı doğrultusunda diğer şıkkı seçebilirdim. Çünkü haftalar daha zaruri ihtiyaçlarımız olduğunu ortaya çıkardı gibi.

    Gustavo transferine sadece bu yıllık bakmamak lazım. Sonuçta Emre’nin yaş ve sakatlık durumu belli. Ozan - Gustavo da gözümüzü arkada bıraktırmayacak bir ikili olabilir.Başka isimlerde sayılıyor ama sonuçta bu bir inanç meselesi. Hoca kime inanıyorsa orada onunla yürümek istiyor. Taraftarlar arasında X oynasın Y oynasın olayı oluyor. Orada önemli olan oyuncuya ne kadar inanıldığı. Kimse böyle önemli bir sezonda kendisinin inanmadığı oyuncuyu oraya banko yazmaz.



    Forvet hattımızı yeterli buluyor musunuz?


    Ligin en iyi forvetine sahibiz. Aslında sene başında adı geçtiğinde genel olarak gelsin yedek olarak katkı sağlar deniyordu.Bakın burada da satır arasını iyi okumak lazım. Hani biz herşeyi biliriz demiştim ya ,bizler yedek olarak beklerken hoca as forvetim demiş başkan kişisel şirketlerinden sponsorluk verip pazarlık yapmış.İyi oldu aldık zorlu bir süreçten sonra.Bana göre Türk futbol tarihinin en büyük kazancını sağlayacak giderken. İnşallah şampiyonluklar yaşatıp gider. Bilirsiniz Fenerbahçe forvetini tutturursa şampiyon olur diye yıllardır konuşulan bir söz vardır. Galiba forveti tutturduk. Vedat şımarmadan giderse çok büyük takımlar kapımıza gelecek.

    Kruse, asist olarak oyun içinde diğerlerinden bir saniye erken düşünerek aslında kalitesini gösteriyor. Ama tabela çok önemli. Son vuruşlarına biraz daha dikkat ederse istenen katkı gelecek inşallah.

    Mevlüt için yüksek ihtimalle ffp var alalım dedik. Gol lazım olan bir maçta bile 80 dakika düşünmüyorsak kupa maçlarında ve Vedat’ın dinlendirilmesi gereken skoru aldığımız maçlarda kullanacağız .

    Bir tane Vedat arkasına Webo bulsak çok klas olur ama ekonomik durum önemli. Öncelikle geriyi düzeltmek lazım.



    Sakatlıklardan arınmış bir Fenerbahçe'nin transfere en çok ihtiyacı olan mevkisi neresi?


    Kesinlikle bir stoper ama öyle aldıklarımız gibi değil.. Net bir stoper. Eğer şartlar ve imkanlar dahilinde olursa bir de sol bek. Takımın prangalarından , taraftarlara negatif enerji veren herkes ve herşeyden kurtulması gerektiğini düşünüyorum.



    Peki sizce kaçıncı olacağız?


    Ben daha transfer sezonu başlamadan, hiç oyuncu gelmemişken yazmıştım aynı düşüncem devam ediyor. Bunu inanarak yazıyorum.

    Şampiyon olacağız.



    Futbol hariç takip ettiğiniz branşlar neler?


    Uzun yıllar önce İbrahim Kutluay - Henry Turner -Dallas Comegys’li bir basketbol kadromuz vardı. Ondan beridir erkek basketbolu takip ederim. Sonrasında Ülker gibi basketbol olarak büyük bir marka ile birleşip başına Aydın Örs gibi hayranı olduğum bir isim getirilince devam etti.Şimdi Obradoviç ile resmen zirveyi yaşıyoruz. Yıllar sonra Obra bu kulübün basketbol belgeseli yapılırsa başrol oynayacak. Ona çok şey borçluyuz.

    Kadın basketbolu da hegemonya kurulan yıllar takip ederdim ama o talihsiz Avrupa finalini kaybettikten sonra kırgınlık oldu .



    Ben açıkçası basketbol takipçisi olduğunuzu bu röportaj sayesinde öğrenmiş bulunuyorum, hep futbol ile ilgili sorular sormuş olduk fakat bitirmeden bir de basketbol ile ilgili minik bir soru sorayım. Şu an sakatlıklar sebebiyle uzun rotasyonunda oldukça büyük bir sıkıntı yaşıyoruz, takımlar da oldukça iddialı geçen seneye göre. Sizce bu sene Fenerbahçe Beko Euroleague kupasını alacak güçte mi, yoksa kadromuzu bir tık yetersiz/eksik görenlerden misiniz?


    Basketbol başlığına yazan o kadar nitelikli arkadaşlar var ki onları takip etmek ve araya girmemek benim için en iyisi. Okuyucuları olarak takip ediyorum orayı ve gayet keyif veriyor.

    Obradoviç varsa herşey için iddianız vardır. Euroleague için hem bu nedenle hem de kadromuz ve artık oluşmuş kültürümüz nedeniyle ciddi bir adayız. Daha iddialı yazmak isterim ama maalesef öylesine sakatlıklar yaşıyoruz ki peş peşe hangi takım olursa olsun bizden çok daha fazlasını yaşar olumsuz olarak. Takıma baktığımda bazı oyuncuların kupanın bu sene tekrar gelmesi için biraz daha çabalaması gerekiyor. Mesela Sloukas bana göre akıllı oyuncu ama o Yunan guard tanımı vardır, oraya çıkamıyor bazen. Dörtlü finale kaldıktan sonra takımı iyi yönetmesi gerekiyor.

    Derrick ve De Colo daha şimdiden bence iki tane hazır ve katkı koyacak oyuncular oldukları mesajını verdiler. Hele De Colo o kadar özel bir oyuncu ki seviye onunla çok yukarı çıkacak. Lauvergne epeydir yok umarım iyi döner ve beklenen katkıyı alırız. Bütçe nedeniyle oraya geçici bir pansuman yaptık.. İnşallah tam takım halinde çalışmaya başlarsak parçalar daha yerli yerine oturacak. Burada önemli olan bizim artık bu branşta Obra sayesinde kültürü oluşturmuş olmamız. İşte ne kadar yatırım yaparlarsa yapsınlar Euroleague için açıklanan takımlar arasında en tepeye favori biz yazılıyoruz. Bu kıymeti bilinmesi gereken bir durum.



    Bir son sözünüz, diğer üyelere foruma pozitif katkı sağlayacağına inandığınız önerileriniz var mı?


    Geçmişte yaşanan sıkıntıları unutmamaları gerekiyor. Bir forum hadi gidip kuralım demekle kurulmuyor. Burada büyük emekler var . Sürekli yaşanan sıkıntılar sonrası buraya gelindi ve ilk zamanlar nasıl neler ile uğraşıldığını hatırlasın herkes.

    Forumun büyümesi, yeni üyeler ile daha ileriye taşınması ve burada yapılan her tartışmanın okuyanlara katkı sunmasını diliyorum.

    Foruma küsmek olmuyor ve küsülmez . Özellikle yazdıkları ile buraya katkı sunan bazı arkadaşların artık yazasım gelmiyor, girmek istemiyorum gibi son zamanlarda sitemleri oluyor.. Hepsi nitelikli ve dolu arkadaşlar..Burası hepimizin sahip çıkıp ileri gitmesi de her üyenin katkısıyla olur..

    Burası kimsenin talimatı ile, gidin forum kurun algı yapın emriyle kurulmadı. Sadece Fenerbahçe çıkarları konusunda önceliği olan insanların bir araya gelerek kurduğu ve büyüttüğü bir oluşum.. Bunun diğer yerlere bakılırsa ne kadar önemli olduğu ortaya çıkacaktır.



    Oldukça keyifli bir röportaj oldu, bütün sorulara çok özenle yanıt verdiniz, vakit ayırdığınız için tekrar teşekkürler.


    Bana bu imkanı verdiğiniz ve foruma hepimizden fazla zaman ayırıp fedakarlık yaptığınız için sizin nezdinizde bütün yönetici arkadaşlara ben teşekkür ediyorum.



    Önümüzdeki röportajda ayın üyesine sorulmasını istediğiniz sorular, format ile ilgili önerileriniz var ise mesajlarınızı bekliyoruz. Bir sonraki röportajda görüşmek üzere!


    Memnuniyetle diyor tekrardan teşekkür ediyorum.


  • Bir son sözünüz, diğer üyelere foruma pozitif katkı sağlayacağına inandığınız önerileriniz var mı?


    Geçmişte yaşanan sıkıntıları unutmamaları gerekiyor. Bir forum hadi gidip kuralım demekle kurulmuyor. Burada büyük emekler var . Sürekli yaşanan sıkıntılar sonrası buraya gelindi ve ilk zamanlar nasıl neler ile uğraşıldığını hatırlasın herkes.

    Forumun büyümesi, yeni üyeler ile daha ileriye taşınması ve burada yapılan her tartışmanın okuyanlara katkı sunmasını diliyorum.

    Foruma küsmek olmuyor ve küsülmez . Özellikle yazdıkları ile buraya katkı sunan bazı arkadaşların artık yazasım gelmiyor, girmek istemiyorum gibi son zamanlarda sitemleri oluyor.. Hepsi nitelikli ve dolu arkadaşlar..Burası hepimizin sahip çıkıp ileri gitmesi de her üyenin katkısıyla olur..

    Burası kimsenin talimatı ile, gidin forum kurun algı yapın emriyle kurulmadı. Sadece Fenerbahçe çıkarları konusunda önceliği olan insanların bir araya gelerek kurduğu ve büyüttüğü bir oluşum.. Bunun diğer yerlere bakılırsa ne kadar önemli olduğu ortaya çıkacaktır.

    Bu bölüm eksik kalmış, Baydar banlansın yazısını göremedim.

  • Sana sadece gülüyorum Batu